Плато със замразени ягоди

13/07/2014
Анонимен
отАнонименНовак6301
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • Гранита
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 6 с.л.
  • ягоди - 125 г, нарязани
  • лимони - 1/2 бр., на сок
  • Желирана смес
  • мед - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • агар агар - 2 ч.л.
  • ягоди - 150 г, нарязани
  • ягоди - 10 бр., на четвъртинки
  • джоджен - 1 стрък, на ситно, за украса
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • лайм - 1/2 бр., на сок
  • сладолед - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се смесва с водата и се слага на огън на умерена температура да къкри около 5 мин. Ягодите се разбиват с лимоновия сок до получаването на гладка смес, която се замразява за 3-4 часа, като се разбърква често, за да се отстранят ледените кристалчета.

Желирана смес: Медът, захарта, водата и агар-агарът се слагат на слаб огън, изчаква се да заври, след което се блендира заедно с ягодите до получаването на гладка смес. Прехвърля се в подходящ съд и се изстудява около 4 часа, докато се стегне.

Останалите ягоди се разбъркват с джоджена, кафявата захар и лайма. Плодовата смес се прехвърля в 4 стъклени чаши. Подрежда се чаша с ягоди, чаша с гранита, парче от желираната смес и супена лъжица от сладолед. Украсява се с джоджен.
подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар