Торта с череши

28/05/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо858
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 1 2/3 ч.ч. (250 г), обикновено
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/8 ч.л.
  • масло - 2/3 ч.ч. (150 г)
  • захар - 3/4 ч.ч. (150 г)
  • яйца - 4 бр.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • конфитюр - 3/4 ч.ч. (180 г), от череши
  • пудра захар - 2 с.л.
  • череши - 20 бр., пресни или от сладко, без костилка, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 170 градуса. Кръгла форма за печене се маже с масло (24 см). Брашното се пресява с бакпулвера и солта. Маслото и захарта се разбиват до получаването на крем.

Добавят се яйцата и млякото, сухите съставки и ваниловият екстракт. Тестото се изсипва във формата за печене. Пече се около 35 мин. След като се извади от формата за печене се оставя да изстине напълно.

Хоризонтално се разрязва на половинки, като едната се покрива с конфитюра от череши и се покрива с другата половинка. Поръсва се с пудра захар и се декорира с черешите преди сервиране.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар