Лесна баница с кайма

20/05/2009
от ВаняНовак
"Ако се отклоним малко от класическото предложение за плънка с яйца и сирене, ще открием, че баницата с кайма има превъзходен аромат и вкус!"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 230
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете малко зехтин в един тиган, а когато се загрее - добавете нарязания на дребно лук. Когато лука се запържи, добавете нарязаните на много дребно чушка и домат и запържете леко. Добавете каймата и подправките, изпържете я добре, после я оставете да изстине малко.

Намажете тавичката хубаво с олио или масло.
Вземете две от корите, сложете малко от изпържената кайма в единия край, след това навийте на руло и сложете в тавичката. Така завийте всички кори и ги наредете в тавичката.

Разбийте 3-те яйца, добавете към тях и разбийте 3 супени лъжици кисело мляко, олио и газираната вода.

Нарежете корите на парчета и залейте с разбитите яйца, кисело мляко и газирана вода.

Печете в загрята на 200 градуса фурна около 15 минутиподобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар