Сладкиш с череши

12/03/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 409
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, добавя се захарта и се разбърква. Маслото (80 г) се разбива с миксер. Добавят се жълтъците и лимоновата кора. Трябва да се получи гладко тесто. Оформя се топка и се увива в найлон. Оставя се в хладилника около 30 мин. Предварително се загрява фурната до 200 градуса.

След като се почистят черешите се вадят костилките им и разрязват на половинки. С останалото масло се подготвя форма за печене на торта. Дъното на формата се поръсва се пудра захар и черешите. Тестото се разточва на кръг с диаметър 28 см. и се покрива с череши.

Пече се около 25 мин. Оставя се да изстива във формата, след което се вади от нея и се оставя да изстине напълно. Сметаната се разбива на сняг. С помощта на шприц се украсява сладкишът със сметаната.

NB: Сладкишът може да се приготви и с консервирани череши.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

mariq
mariq
09.07.2014 20:53
първо на дъното на тавата пудра захар, череши ли се нареждат или първо тестото се разтила във формата и отгоре се нареждат черешите или редуваме , череши , тестото и пак череши?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв