Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Сладкиш с череши

Сладкиш с череши

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Сладкиш с череши1 / 2
12/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Трябват ви само малко череши и сметана - всички други съставки за този пухкав симпатяга се крият в шкафа ви"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/3 ч.ч., обикновено
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимони - 1 бр., настъргана кора
  • череши - 400 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 3/4 ч.ч. (200 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, добавя се захарта и се разбърква. Маслото (80 г) се разбива с миксер. Добавят се жълтъците и лимоновата кора. Трябва да се получи гладко тесто. Оформя се топка и се увива в найлон. Оставя се в хладилника около 30 мин. Предварително се загрява фурната до 200 градуса.

След като се почистят черешите се вадят костилките им и разрязват на половинки. С останалото масло се подготвя форма за печене на торта. Дъното на формата се поръсва се пудра захар и черешите. Тестото се разточва на кръг с диаметър 28 см. и се покрива с череши.

Пече се около 25 мин. Оставя се да изстива във формата, след което се вади от нея и се оставя да изстине напълно. Сметаната се разбива на сняг. С помощта на шприц се украсява сладкишът със сметаната.

NB: Сладкишът може да се приготви и с консервирани череши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

mariq
mariq
първо на дъното на тавата пудра захар, череши ли се нареждат или първо тестото се разтила във формата и отгоре се нареждат черешите или редуваме , череши , тестото и пак череши?
09.07.2014 20:53
1
Покажи всички подкоментари