Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с ягоди и праскови

Щрудел с ягоди и праскови

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Щрудел с ягоди и праскови1 / 2
23/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кори - 300 г, за баница
  • масло - 1 с.л.
  • конфитюр - 1 ч.ч. (150 г), от кайсии
  • ягоди - 400 г, измити, на тънки парченца
  • праскови - 4 бр., на тънки парченца
  • борови ядки - 4 с.л.
  • галета - 1/3 ч.ч. (50 г)
  • лимони - 1 бр., кора
  • захар - 1 с.л.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч. (75 г), за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се загрява фурната до 180 градуса. С масло се намазва тава за печене и се поръсва с брашно. Всеки лист се намазва с масло и се слага сладко от кайсии, прасковите и ягоди.

Поръсват се с боровите ядки, галетата и лимоновата кора и захарта. Листата се навиват, а краищата им се подпъхват добре, така че да не излиза плънката.

Щруделът се прехвърля във формата за печене, а отгоре се намазва с прясното мляко. Пече се около 45 мин. и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: