Сладкиш с малини

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Сладкиш с малини1 / 2
13/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Не можем да устоим на вкуса на този сладкиш!"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 1 2/3 ч.ч. (250 г)
  • пудра захар - 3/4 ч.ч. (125 г)
  • сол - 1/8 ч.л.
  • масло - 2/3 ч.ч. (150 г)
  • лешници - 1 1/3 ч.ч. (130 г), нарязани
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • жълтъци - 2 бр., леко разбити
  • Пълнеж
  • малини - 300 г, пресни + допълнително за украса
  • захар - 1 ч.ч. (200 г)
  • пудра захар - 1/3 ч.ч. (50 г), за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото: Брашното, пудрата захар и солта се разбиват. Добавя се маслото и се разбива, докато заприлича на смес от едри трохи. Размесват се в нея лешниците и ванилията. Добавят се жълтъците. Трябва да се получи твърдо тесто, което да се остави за 30 мин. да престои в хладилника.

Пълнеж с малини: Малините и захарта се слагат на умерен огън, докато заприлича на мармалад. Фурната се загрява предварително до 200 градуса.

Тестото се разточва на кора с дебелина 5 мм., ако е необходимо се изрязват краищата му. Покрива се с восъчна хартия, която се дупчи с вилица. Пече се 20 мин., след което се маха хартията и се разстила малиновият пълнеж. Декорира се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Stanislava
Stanislava
Може ли да се ползва хартия за печене, вместо восъчна
23.04.2014 11:18
2