Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с яйца, сирене и кренвирши

Баница с яйца, сирене и кренвирши

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
12/08/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-8 парчета
"Такава баница ще ви спретнем, че няма да мирясате, докато не я изядете до последната трошичка"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • кренвирши - 4 бр.
  • сирене - 100 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • вода - топла
  • чубрица
  • масло
  • олио
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки парченца кренвиршите. Добавете към тях 3 разбити яйца и сиренето. Объркайте хубаво сместа.

Намажете тавичката хубаво с олио или масло. Вземете една кора и я намажете с олио или зехтин. Най-вкусно става с разтопено краве масло. Сложете още една кора отгоре и с лъжичка или ръка сложете от сместа в единия край на кората, поръсете с чубрица. Навийте на руло, усукайте рулото и сложете в тавичката. Така навийте всичките кори.

Разбийте яйцето, което ви е останало. Долейте малко топла вода към него, малко мазнина и залейте баницата.

Печете в загрята на 200 градуса фурна около 10-15 минути.

Когато е готова, извадете я, покрийте я с кърпа и я оставете да си почине малко. Може да поръсите преди сервиране с чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илиян
Илиян
Сигурно е много вкусна.Сега я правя и ще я опитам. Много е вкусна, да знаете.
02.02.2010 15:52