Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с ананас и джинджифил

Кекс с ананас и джинджифил

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Кекс с ананас и джинджифил1 / 2
06/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/2 ч.ч. (225 г), обикновено
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • сол - 1/8 ч.л.
  • масло - 1/2 ч.ч. (125 г)
  • яйца - 2 бр.
  • кокос - 2/3 ч.ч., подсладен, настърган
  • ананас - 125 г, от консерва, раздробен, неизцеден
  • джинджифил - захаросан, за украса
  • Глазура с ананас
  • масло - 2 с.л.
  • пудра захар - 1 1/2 ч.ч. (225 г)
  • джинджифил - 1 ч.л., смлян
  • ананас - 4 с.л., на сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 170 градуса. Кръгла форма за печене се намазва с масло, която се покрива с хартия. Брашното, бакпулверът, джинджифилът се пресяват. Маслото и захарта се разбиват с миксер на високи обороти.

Прибавят се и яйцата, докато добре се смесят. Прибавят се сухите съставки, кокосът и ананасът. Тестото се прехвърля във формата за печене. Пече се около 45 мин. Кексът се оставя да изстине напълно.

Глазура с ананас: Маслото, пудрата захар и джинджифилът се разбиват. Постепенно се добавя сокът от ананас, докато се получи гладка глазура. Украсява се със захаросания джинджифил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: