Винен кебап със заешко

07/03/2014
Васил
отВасилНовак72
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 994
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загряваме мазнината, нарязваме месото на кубчета, лука и морковите - на ситно. Запържваме месото за 2-3 минутки, след което добавяме лука и морковите.

Пържим, докато лукът омекне, след което добавяме брашното и доматеното пюре. След като се сгъсти много, започваме да наливаме червеното вино бавно, като бъркаме енергично, за да не останат бучици от брашното.

Оставяме да покъкри за около 2 минути, след което добавяме бульона, солта и пипера и оставяме на котлона до готовност на месото и хубаво омекване на морковите.

За гарнитурата - сваряваме бял ориз в подсолена вода с малко черен пипер.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар