Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от коприва с орехи

Каша от коприва с орехи

ВасилВасил
Новак
83447
Каша от коприва с орехи1 / 2
07/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • коприва - 500 г около
  • лук - малка глава 40 г
  • брашно - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • яйца - 5/6 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • орехи - за поръсване(по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво копривата, след което във вряща подсолена вода бланшираме за десетина минути копривата. След като я бланшираме, я оставяме на страни да изстине малко.

След като поизстине, я (запазваме водата в която е вряла) претриваме с дървена лъжица или в дървено хаванче, докато стане на каша.

В друг дълбок съд загряваме мазнината и запържваме вече нарязания на ситно лук, добавяме брашното и дозапържваме с него.

Постепенно добавяме водата от копривата до желаната гъстота, добавяме и вече стритата на каша коприва. Подправяме със сол и пипер на вкус, разбиваме яйцата и ги наливаме във вече готовото ястие.

Оставяме да покъкри още две минути или до готовност на яйцата.

Сервираме с поръсени орехи или със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: