Супа от зелен фасул

13/03/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
"Някои го хапват плакия, но най-вкусен зеленият фасул е на супа, ето го и доказателството "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 766
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зехтин - 2 с.л.
  • бульон - 1 л, зеленчуков
  • лук - 1 глава, кромид, на ситно
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • зелен фасул - 225 г, зелен, нарязан лентички 2, 5 см
  • бакла - 350 г
  • боб - 425 г, бял от консерва
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - див за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се запържват в зехтина. Прибавят се баклата, зеленият фасул.

Зеленчуковия бульон се добавя и се оставя да заври за 10 мин. След като се снеме от котлона, се добавя белият боб.

Половината супа се пасира, след което се връща отново при другата половина. Овкусява се се със солта и черния пипер. Декорира се с нарязания на ситно див чесън.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!