Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Патладжани по индийски

Патладжани по индийски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Патладжани по индийски1 / 2
17/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Патладжани, печени в микс от ориенталски подправки - уникална вкусотия"

Необходими Продукти

  • кориандър - семена 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1/4 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • кардамом - 1/4 ч.л.
  • вода - 3/4 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • патладжани - 1 малък
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • кориандър - пресен 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа смесете подправките и в чаша разбъркайте заедно водата, захарта и оцета. Нарежете патладжана на кръгове или парчета.

В голям тиган загрейте маслото, сложете подправките, разбърквайте и след около 1 мин. добавете патладжаните и солта и разбъркайте много добре със подправките.

Разбъркайте сместа със оцета и я прибавете към патладжана. Покрийте тигана и пържете около 10 мин. без да разбърквате.

След това отхлупете и гответе на бавен огън без разбъркване до изпаряване на течността и патладжана леко да се зачерви около 15 мин.

Махнете тигана от огъня е оставете съда покрит за около 5 мин. Сервирайте патладжаните по индийски, поръсени със ситно нарязан пресен кориандър и сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: