Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди с шунка на грил

Миди с шунка на грил

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Миди с шунка на грил1 / 2
25/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • миди - 350 г, (12 бр.) пресни, кралски
  • прошуто - 16 бр., 150 г
  • черен пипер - на вкус
  • За марината
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - няколко стръка
  • кориандър - няколко стръка
  • магданоз - няколко стръка
  • лимони - 1/2 бр., на сок
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За марината: Чесънът се счуква, зелените подправки се режат на ситно, като се оставят няколко стръка за украса, добавя се лимоновият сок.

Мидите се чистят и се оставят в марината за 15 мин., след което се увиват с прошуто или бекон и се нижат на шиш.

Общо се правят 3 шишчета. Ако е останала част от марината, шишчетата се поливат с нея. Пекат се около 5 мин. Сервират се, като се освободят от шишовете. Поръсват се с черния пипер и босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: