Палачинки Сюзет

16/06/2012
Жанет
отЖанетНовак
"Тези палачинки няма да станат готови за две или за двайсет минути. Но колкото и време да ви отнеме приготвянето им, ви уверяваме, че си струва. Палачинките Сюзет са изключителен деликатес "
Готвене10 мин.
Общо10 мин.
Порции3-4 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 318
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, яйцето, 1/2 ч.ч. вода, портокаловия сок, олиото и солта се разбъркват добре и сместа се оставя да престои половин час.

Правят се палачинки от тестото, които се пържат в масло.

Палачинките се прегъват на четвъртинки, поставят се в подходящ съд и се покриват с кърпа.

Портокаловия и лимоновия сок се смесват със захарта, заливат се палачинките, налива се сгорещения ликьор и се запалва.

подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мартин Макавеев
Мартин Макавеев
04.02.2012 10:13
Продукти:
1 ¼ ч. ч. портокалово масло (масло със захар, портокалова коричка и портокалов сок)
12 палачинки (1 ч. ч. брашно
1 жълтък
2 яйца
¾ ч. ч. мляко
1/3 ч. ч. разтопено масло
2 с. л. захар
1 щипка сол
¾ ч. ч. вода


Приготвяне:
Разбъркайте брашното, яйцата, жълтъка, млякото, стопеното масло, захарта и солта. Бъркайте, докато се получи гъста смес. Добавете водата и отново разбъркайте. Приберете сместа в хладилник за час.)
2 с. л. захар

За фламбирането:
¼ ч. ч. коняк
¼ ч. ч. Гран Марние или друг портокалов ликьор


Приготвяне:
Изберете подходящо плато за поднасяне, с което може да се пекат палачинките. Намажете го обилно с 2-3 с. л. портокалово масло.
Намажете една палачинка с портокалово масло. Прегънете я наполовина и после още наполовина. Сложете я в платото. Намажете и сгънете останалите палачинки. Подредете ги в платото, като гледате леко да се застъпват.
Сложете скарата на фурната по средата и включете горна фурна. Поръсете платото с палачинки с 2 с. л. захар и го сложете да се пече. Печете 2-3 минути, или докато захарта се карамелизира. Извадете платото от фурната и го сложете на котлона, загрят на средно силна температура.
Залейте палачинките с алкохола и го оставете за минута да се загрее. Пазете лицето и ръцете си! Запалете платото и го поднесете още горящо на масата. Загребвайте от горящия сос и заливайте палачинките, за да се фламбират по-дълго. Поднесете по няколко палачинки със сос.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!