Кекс с шоколад и орехи

13/03/2014
marcheva14  Мария Симеоноот marcheva14 Мария СимеоноПомощник Готвач 1x
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 557
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

1. Разбиват се яйцата и захарта, докато побелеят. Постепенно се прибавя пресятото брашно, смесено с бакпулвера, на части, като се редуват с водата и олиото, а накрая се добавя ванилията.

2. Отделя се част от сместа в една чаша и се разбърква с какаото и част от орехите.

3. В намаслена и набрашнена форма за кекс се изсипва половината от жълтата смес, върху нея се изсипва кафявата смес и се нашарва с лъжица. Най-отгоре се добавя втората половина на жълтата смес и се поставя да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до хубаво зачервяване или до проба със "суха клечка".

4. Разтопява се шоколадът на водна баня и се полива вече охладеният и изваден от формата кекс. Поръсват се останалите орехи.

Оставя се да се охлади за няколко часа.

NB: Формата за кекса трябва да е по-дълбока, защото той много се подува и изпълва цялата формата.

По желание може и да се добавят и 2 ч.л. захаросани портокалови кори.

Източник: GOODFOOD/29-01.2014 гподобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар