петък, 29 април

Палачинки

22/08/2008
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Палачинки
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо13 612
  • Преглеждания за месеца871
  • Преглеждания за седмицата105
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Продукти

  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • портокалов сок - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • масло - за пържене
  • сол - 1 щипка
  • портокали - 1/2 бр. сока
  • пудра захар - 1 с.л.
  • ликьор - Коантро 3 с.л.
  • лимонов сок
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта

Приготвяне на Палачинки

Брашното, яйцето, млякото, 1/2 ч.ч. вода, портокаловия сок, олиото и солта се разбъркват добре и сместа се оставя да престои половин час.

Правят се палачинки от тестото, които се пържат в масло.

Палачинките се прегъват на четвъртинки, поставят се в подходящ съд и се покриват с кърпа.

Портокаловия и лимоновия сок се смесват със захарта, заливат се палачинките, налива се сгорещения ликьор и се запалва.

[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.1
Общо 7 гласували
5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Теди
10.04.2013 14:49
Поредната абсурдна рецепта!!! 1/2 чаша брашно и като й сложите водата, порт.сок, яйцето, че и прясно мляко...давате ли си сметка каква ще е гъстотата на сместа - чиста вода. Да не говорим, че смесването на прясно мляко със сок води до пресичане на млякото.
0
0
Таня
10.04.2013 09:13
В продуктите няма вода а за направата на палачинките има. Нещо не се вързва!
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и уникална рецепта за Палачинки. Намери ли това, което търсиш? Прегледай останалите специалитети за Палачинки. Доказани рецепти от местната и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Палачинки в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.