Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с броколи

Фарфале с броколи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Фарфале с броколи1 / 2
13/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Наслаждавайте се на живота, както го правят италианците - вкусна храна и много любов"

Необходими Продукти

  • фарфале - 450 г
  • броколи - 4 ч.ч., на розички
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • масло - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки, нарязан ситно
  • аншоа - 5 парченца, филе, нарязано на кубчета
  • чили - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • пармезан - 1/2 ч.л., настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фарфалето се вари в подсолена и вряща вода. След около 5 мин. се добавят броколите, оставят се на огъня за 4 мин., след което се отцеждат, но се оставя 1 с.л. от водата, в която са врели.

В същото време се запържват чесънът, филето от аншоа (или сьомга) и чилито за около 5 мин. и се прибавят се към пастата и броколите. Осолява се и се поръсва с черен пипер.

Ако е необходимо се добавя от водата, в която е вряла пастата. Ястието се прехвърля в подходяща чиния за сервиране и се поръсва с настъргания пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: