Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Орзо с пилешко

Орзо с пилешко

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Орзо с пилешко1 / 2
13/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г, обезкостено
  • подправки - 2 с.л. (смесени: босилек, розмарин, мащерка)
  • лук - 1 глава лук, на ситно
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка, накълцана
  • домати - 400 г, (1 консерва)
  • спанак - 300 г, може и замразен
  • бульон - 1 ч.ч., пилешки
  • орзо - 3/4 ч.ч.
  • чили - 1/8 ч.л.
  • пармезан - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо, подправките и лукът се запържват около 6 мин.

Прибавя се чесънът и се държи на огъня още 1 мин.

Прибавят се доматите, спанакът, пилешкият бульон, орзото и чилито.

Оставя се да заври, като се намаля котолонът и се държи на котлона, докато се свари орзото около 15-20 мин.

След като ястието е готово, се поръсва с пармезана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: