Фусили с риба тон

14/03/2014
mladenka
отmladenkaНовак62
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 124
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато пастата се вари, приготвяме соса. Изпържваме лука и чесъна в олиото и маслото, но не много. Към тях прибавяме за кратко колбаса, нарязан на лентички. След около 2-3 мин. на тънка струйка изсипваме сметаната при непрекъснато бъркане.

Оставяме на тих огън за около 2-3 мин. и добавяме настъргания пармезан, отново бъркаме до разтопяването му. Подправяме със сол, черен пипер. Сосът е готов.

Към измитата и отцедена паста започваме да прибавяме рибата, доматите, соса, изцедения лимон, босилека и ригана. Всичко се разбърква много добре. Сервира се както топло за основно ястие, така и охладено като салата с резен лимон и крутони.

Надявам се, че ще ви хареса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!