Яйца по бенедиктински

14/03/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
"Едно емблематично ястие, което лесно може да се превърне в перфектната закуска "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 519
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мащерка - няколко стръка, на ситно
  • босилек - няколко стръка
  • див чесън - няколко стръка
  • сметана - 125 мл
  • майонеза - 125 мл
  • сос - 1 ч.л. от хрян
  • питки - 2 бр. малки кръгли
  • шунка - 4 резена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грилът се загрява предварително. В сметаната и майонезата се смесват подправките. Оставят се да се затоплят, но се внимава да не заврат.

Питките се разрязват напречно и се препичат на грила. Върху препечените питки се слага по парче от шунката, и пак се слага върху грила, за да се стопли.

За яйцата: Във вряща вода се слага малко оцет. Яйцата бавно се прибавят към врящата вода около 3 мин., след което се вадят с решетъчна лъжица и се отцеждат добре. Върху топлата питка с шунка се слага по едно вряло яйце.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!