Кнедли с варено телешко

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Кнедли с варено телешко1 / 2
14/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 25 г
  • телешко месо - 750 г, на хапки нарязано
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, намачкани
  • лук - 175 г, шалот, на ситно
  • целина - 150 г, нарязана на парченца
  • моркови - 150 г, на парченца
  • праз - 2 стръка, нарязан едро
  • цвекло - 200 г, нарязано едро
  • червено вино - 150 мл
  • бульон - 500 мл, телешки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - 3 с.л., на ситно
  • магданоз - 3 с.л., на ситно
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
  • За кнедлите
  • брашно - 125 г
  • сода - 1 ч.л., бикарбонат
  • сол - 1 щипка
  • масло - 60 г
  • вода - за тестото
  • За сервиране
  • картофено пюре
  • магданоз - 3 с.л., за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Зехтинът и маслото се загряват в касерола. Телешкото месо се запържва, докато промени цвета си в кафеникав. Поръсва се с брашното и се готви за няколко минути. Прибавя се чесънът и зеленчуците. Държат се на огъня около 2 мин.

Добавя се червеното вино, телешкият бульон, балсамовият оцет. Осолява се и се поръсва с черен пипер. Похлупва се с капака и се пече около 2 часа, или докато месото стане готово.

За кнедлите: Пресяват се брашното, содата и солта. Прибавя се маслото и достатъчно вода за получаването на гладко тесто. Кнедлите се оформят с помощта на лъжица; правят се малки топчици.

След като са минали двата часа, се пускат топчиците. Похлупва се отново и се връща се във фурната за 20 мин.

За сервиране: В подходяща чиния за сервиране се прави канапе от 1 с.л. картофено пюре, а върху него се слага от телешкото и кнедли. Поръсва се с нарязания на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: