Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с пушена сьомга и босилек

Фарфале с пушена сьомга и босилек

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Фарфале с пушена сьомга и босилек1 / 2
14/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • фарфале - 450 г
  • босилек - 2 връзки, пресен
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • маслини - 150 г, без костилките, на филийки
  • пушена сьомга - 120 г, на кубчета
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • индийско орехче - на вкус
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
  • пармезан - 150 г, настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Босилекът, магданозът и чесънът се пасират. Прибавя се пармезанът, зехтинът, като се разбърква добре. Прехвърля се в тиган.

Прибавя се рибата, маслините и лимоновият сок. Овкусява се с индийското орехче, черният пипер и солта.

Държи се на огъня около 6 мин. Пастата се вари според указанията на опаковката. Отцежда се и се смесва със соса. Разбърква се внимателно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: