Кейк с нектарини

03/06/2011
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 253
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • праскови - нектарини 5 - 6 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • подсладител - 2 ч.л. Суитли - ултра
  • нишесте - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 чаши по 180 мл.
  • кисело мляко - 200 мл.
  • зехтин - 100 мл.
  • есенция - ром 1/2 флаконче
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нектарините се обелват и нарязват на малки кубчета. Смесват се със зехтина, 1 ч.л. подсладител и нишестето и се изсипват в намаслена кексова форма.

Яйцето се разбива с останалия подсладител и солта, добавят се киселото мляко, есенцията и зехтина, след разбъркване се слага и пресятото с бакпулвера брашно. Бързо се разбърква кексово тесто, което се изсипва върху нектаринената смес.

Пече се в предварително загряла на 180 - 200 градуса фурна, като се проверява дали е изпечено с тънка клечица. Като поизстине, се освобождава от формата, като се обръща върху подноса за сервиране.

Нарязва се и се поднася студен.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

катя
катя
18.09.2012 18:10
Снимката не отговаря на рецептата.Да не би да преписвате рецепти без да ги пробвате
0
0
Hristina
Hristina
18.09.2012 18:06
Много вкусно тесто и до там, защото след час и половина печене първо на 180 после на 160 градуса остана абсолютно сурово отвътре и препечено отвън.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв