Канелони Дженовезе

14/03/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 144
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • канелони - 1 опаковка
  • лук - 1 глава, кромид, на ситно
  • чесън - 3 скилидки, на ситно
  • зехтин - 3 с.л.
  • спанак - 300 г
  • пармезан - 150 г
  • сирене - 250 г, прясно
  • яйца - 3 бр.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • бульон - 1 к.ч., пилешки
  • босилек - на вкус
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
  • индийско орехче - на вкус
  • масло - за тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Канелоните се варят според указанията на опаковката. Лукът и чесънът се запържват в зехтина, до пълно омекване.

Спанакът се сипва и се задушава на умерена температура.

Овкусява се с индийското орехче, черния пипер, солта. Добавя се прармезанът и мекото сирене и яйцата. Канелоните се пълнят с готовата смес и се подреждат в тавичката.

Ястието се залива с доматеният сок и пилешкия бульон. Поръсва се с пармезан. Пече се около 40 мин. Поръсва се с босилека.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар