Канелони със спанак

14/03/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 808
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Канелоните се приготвят според указанието на опаковката. Смесва се крема сиренето, раздробеното синьо сирене, бланшираният спанак, зехтинът, риганът и босилекът. За бешамеловия сос се разтапя маслото, гъбите се запържват и след 2 мин. се добавя брашното.

Прибавя се прясното мляко. Овкусява се се със солта и черния пипер. Вари се, докато сосът се сгъсти. Канелоните се заливат със соса, покриват се с фолио и се пекат до пълна готовност. Преди да се извадят, се поръсват обилно с кашкавал и се пече, докато получи златиста коричка.

Доматен сос: Чесънът, бокилекът и риганът се запържват. След няколко минути се добавя доматеното пюре, солта и черният пипер. Поръсват се с пармезан и се готви, докато се сгъсти. Канелоните се сервират с доматения сос и се поръсват с босилека.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!