Риба с царевично брашно

20/03/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 582
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг мерлуза, хек, скумрия или др.
  • олио - 100 г
  • домати - 250 г
  • чушки – 3 - 4 бр.
  • чесън – 4 - 5 скилидки
  • лук – 1 глава
  • бяло вино - 3 с.л.
  • царевично брашно – 100 г
  • сол – ½ ч.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • лимони – 1 бр.
  • магданоз – 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и костите, посолява се и се овалва в царевично брашно. Изпържва се съвсем леко в сгорещената мазнина.

В същата мазнина се запържват лукът, нарязан на филийки, чушките - на колелца, чесънът - на кубчета, доматите - на едри парчета.

Добавят се виното и черният пипер и всичко се запича в умерена фурна за 10 минути. Готовата риба се сервира поръсена с магданоз и гарнирана с парченца лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
21.03.2016 21:37
Чудесна риба, хрупкава коричка, сочна отвътре!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв