Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Риба с царевично брашно

Риба с царевично брашно

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Риба с царевично брашно1 / 2
20/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг мерлуза, хек, скумрия или др.
  • олио - 100 г
  • домати - 250 г
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 3 с.л.
  • царевично брашно - 100 г
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и костите, посолява се и се овалва в царевично брашно. Изпържва се съвсем леко в сгорещената мазнина.

В същата мазнина се запържват лукът, нарязан на филийки, чушките - на колелца, чесънът - на кубчета, доматите - на едри парчета.

Добавят се виното и черният пипер и всичко се запича в умерена фурна за 10 минути. Готовата риба се сервира поръсена с магданоз и гарнирана с парченца лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Чудесна риба, хрупкава коричка, сочна отвътре!
21.03.2016 21:37
1