Спагети Болонезе с риган

18/03/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 322
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • спагети - 1 опаковка
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • целина - 1 парче от корен и няколко листа
  • магданоз - 1 връзка
  • кайма - 500 г, телешка
  • бульон - 1 кубче, пилешко
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • домати - 1 консерва
  • захар - 1 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • зехтин - 1 с.л.
  • риган - на вкус
  • босилек - на вкус
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зехтина се запържват лукът, чесънът, морковът и целината. Долива се малко вода и се пуска натрошеният пилешки бульон. Добавя се черен пипер.

Каймата се прибавя при зеленчуците, като се бърка енергично. Прибавят се виното, доматите, захарта, солта, риганът и босилекът. Добавя се магданозът на ситно нарязан.

Спагетите се варят според указанията на опаковката и се отцеждат. Поднасят се в подходящи чинии за сервиране със соса и поръсени с пармезан.
подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иво и Деси
Иво и Деси
27.10.2014 18:17
Рецептата е уникална, на нас ни се получи много добре :-)
Само внимавайте със захарта!
Добър апетит!
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.05.2016 12:06
е то е съвсем малко, само колкото да убие киселинността на доматите
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв