Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Клафути»Зеленчуково клафути

Зеленчуково клафути

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Зеленчуково клафути1 / 2
02/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
"След проведената дегустация на това Зеленчуково клафути, ние му дадохме оценка 10 и облизахме чинията ! Чакаме вашите резултати!"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 12 глави
  • червени чушки - печена 1 бр.
  • чушки - печена 1 бр. зелени
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 3 бр.
  • извара - 100 гр.или сирене
  • прясно мляко - 100 мл.
  • сметана - течна 100 мл.
  • нишесте - царевично 3 с.л.
  • олио - 100 мл. или зехтин
  • магданоз - 1 - 2 с.л.
  • масло
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се обелват и им се отстраняват семките, след което се нарязват на кубчета и се намачкват. Нарязват се на кубчета, предварително обелени патладжан и тиквички, както и печените чушки. Лукът се нарязва на тъничко и се запържва в малко мазнина. Изваждат се от тигана, добавят се последователно чушките, тиквичките, доматите и на края патладжана, които се запържват по отделно и след всеки зеленчук се добавя по малко мазнина. Оставят се малко да поизстинат.

Намазва се тавичката с масло и на дъното се разпределят ситно нарязания чесън и магданоза. Разстилат се отгоре зеленчуците.

Отделно се разбиват яйцата с нишестето, сметаната, изварата и млякото. Подправят се със сол и чер пипер и се разбърква много добре. Сипва се сместа върху зеленчуците и се пече във фурната около половин час, докато отгоре се запече хубаво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: