Вкусни оризови топки

18/03/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 538
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза. През това време пригответе сос бешамел с копър: запържете брашното в малко олио, постепенно добавяйте млякото и бъркайте, докато не се сгъсти.

Овкусете със сол и черен пипер, след това добавете и ситно нарязания копър. Свалете от котлона и сложете жълтъка и сметаната.

Така получения гъст сос разбъркайте с вече сварения ориз. Настържете и пушения кашкавал.

Оформете топки от ориза и ги овалете първо в яйцето и галетата. След това ги панирайте тиган с предварително нагрято олио.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

всетая
всетая
25.04.2014 10:44
г е съкращение на година, гр е за грам
От редактор: В съответствие с международните стандарти, залегнали в Наредбата за единиците за измервания, разрешени за използване в Република България, грам се съкращава само като г, което се изписва задължително без точка, съответно кг - отново без точка.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв