Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене със зелен грах и песто

Пене със зелен грах и песто

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Пене със зелен грах и песто1 / 2
21/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пене - 400 г
  • кедрови ядки - 6 с.л.
  • босилек - 6 с.л., ситно нарязан
  • сол - 1/2 с.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • пармезан
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос Песто: Кедровите ядки се счукват в хаванче, прибавя се постепенно чесънът, босилекът и зехтинът. Разбърква се добре.

Пастата се вари според указанията на опаковката. Прибавя се сосът и грахът.

Овкусва се с черния пипер. При поднасяне се поръсва с настъргания Пармезан.

NB: Пастата може да се приготви и без грах или с друг вид зеленчук по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: