Фарфале с гъби пачи крак и шунка

19/03/2014
Анонимен
отАнонименНовак6301
"Вкусно, лесно и толкова ароматно, че отсега си знаем, че има опасност всичко да изядем "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 086
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • фарфале - 350 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • шунка - 200 г, нарязана на ивички
  • гъби - 200 г, пачи крак
  • лук - 1 глава, кромид
  • сметана - 4 с.л., течна
  • мащерка - 2 с.л., ситно нарязана
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шунката, чесънът, нарязаният на ситно лук се запържват в зехтина.

Прибавят се обелените и нарязани ситно домати и гъбите, нарязани на половинки. Прибавя се сметаната, мащерката, черният пипер и солта.

Държи се на огъня около 3 мин. Пастата се вари според указанията на опаковката. Отцежда се и се смесва със соса.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
07.07.2016 11:58
Гъбите са вкусна и полезна храна. Възползвайте се от тях, докато ги има!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв