Меден сладкиш с канела

22/03/2014
Zornica
отZornicaНовак1419
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 856
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се на ръка яйцето с киселото мляко, в което е сложена содата до кипване, захарта и канелата. Бърка се до разтапяне на захарта. Прибавя се олиото и брашното.

Тавичката се намазва само с разтопено масло /или маргарин/, изсипва се сместа и се слага в незагрята фурна, която се включва на 180 градуса.

Пече се от 20 до 30 минути. Когато се извади, още топъл се намазва с меда, който попива в сладкиша. Отгоре може да се настърже каквото искате - орехи или бисквити.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 17:22
Изключително вкусна изглежда комбинацията мед и канела задължително ще се пробва в най-скоро време.
0
0
Павлина
Павлина
25.03.2014 20:49
Вкусен, бърз и лесен, какво друго му трябва на един сладкиш :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв