Лучен сос с кетчуп

23/03/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо563
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кетчуп - 2 ч. ч.
  • лук - 5 глави
  • захар – 2 с.л.
  • оцет – 2 с.л.
  • бяло вино – 2 с.л.
  • масло – 100 г
  • черен пипер – 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва се на дребно и се задушава в 2 супени лъжици масло 15 минути.

Към него се добавят оцетът, черният пипер, дафиновият лист, виното и се продължава да се задушава, докато оцетът и виното се изпарят.

След това се слага кетчуп, добавят се захарта и солта и се оставя да поври още 5 минути. Накрая се добавя останалото масло. Този сос е подходящ за риба и месо.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар