Дунавски сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Дунавски сос1 / 2
25/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • масло - 300 г
  • яйца - 6 бр.
  • магданоз - 2 връзки
  • бульон - 500 мл рибен
  • брашно - 30 г
  • лимони - 1 бр.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С част от кравето масло и брашното се приготвя светла запръжка, която се разрежда с рибен бульон с непрекъснато бъркане.

Към така приготвения сос се прибавя и останалото масло, нарязаните на дребно твърдо сварени яйца, ситно нарязания пресен магданоз, солта и сока на лимона.

Всичко се разбива добре с тел и постепенно се нагрява до кипване. Поднася се с варени риби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: