Пилешко с аспержи

Пилешко с аспержи1 / 2
25/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 350 г пилешко филе
  • чили сос - 5 с.л.
  • подправки - ½ с.л. микс за китайски ястия
  • аспержи - 400 г
  • сусамово олио - 3 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни късчета, сложете му 4 супени лъжици чили сос и подправките и добре разбъркайте. Оставете го в марината за около 10 минути.

Изчистете аспержите, срежете им краищата и ги нарежете на дълги ленти. Загрейте половината от олиото в тиган, сложете в него месото и го запържете за около 5 минути на силен котлон и на още 7 минути на средна температура.

След това извадете месото. Добавете остатъка от олиото в тигана, загрейте го и сложете аспержите за около 8-10 минути. След това добавете и остатъка от чилито и малко сол.

Към аспержите добавете месото, разбъркайте ги. Поръсете с мерудията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
41
31
21
10
Дай твоята оценка: