Задушен джолан

27/03/2014
Галена
отГаленаНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене140 мин.
Общо155 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 209
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправяме свинския джолан със сол, черен и червен пипер. Поливаме го с олиото и го намазваме с доматеното пюре.

Овкусеното месо слагаме в дълбока тава, а около него нареждаме почистените и нарязаните на едро зеленчуци. Заливаме ястието с около 500 мл вода или телешки бульон, завиваме с фолио и задушаваме около 2 часа във фурна, предварително загрята на 220 градуса.

Изваждаме ястието от фурната. Отстраняваме фолиото и внимателно обезкостяваме задушения джолан. Добре почистените гъби ги нарязваме на филийки и ги задушаваме до омекване в сгорещен зехтин, като леко ги посоляваме.

Към тях прибавяме нарязаните на ивички кисели краставички и пресования чесън и задушаваме още 4-5 минути. В съда с гъбите и краставичките слагаме задушеното свинско месо и отново задушаваме за още около 5 минути. Отстраняваме капака, заливаме с 1-2 черпака от бульона и овкусяваме със сол и черен пипер.

Връщаме всичко обратно в тавата, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме до готовност на кашкавала.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Анелия Терзиева
Обожавам джолан.Става много добре и в уред за бавно готвене където оставям джолана поне за 4 часа.
0
0
Тодор Стаматов
Тодор Стаматов
10.03.2016 15:07
рецептата е магнетично съблазнителна и предполагаемо ВКУСНА...след изпълнението на рецептата,ще има и друг коментар.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв