Крем супа от зрял фасул и чушки

30/05/2011
Васка
отВаскаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 425
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасула е добре да се накисне от предната вечер във вода. На следващия ден се излива водата. Налива се прясна вода, като количеството е 4-5 пръста над нивото на боба.

Тенджерата се слага на включен котлон. След като кипне водата се добавя солта, морковите остъргани добре и срязани на по две, срязаната на 4 обелена глава лук, чушката, почистена от семената и срязана на две и олиото. След около 20 минути варене се добавят настърганите домати и супата се оставя за варене още 30 минути.

След готовност се изключва и се оставя да къкри на котлона.

Преди сервиране се взема пасатор и супата се пасира.

Поднася се в купички, като отгоре се поръсва със ситно нарязан пресен джоджен.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!