Курбан чорба с петел

31/03/2014
Денка
отДенкаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене240 мин.
Общо265 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 317
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният петел се залива с 3 литра студена вода, добавят се дафиновите листа и зърната черен пипер, посолява се и сe вари около 2.5-3 часа на тих огън. Добре е бульонът да се отпенва периодично по време на варенето.

Когато петелът се свари се изважда и се обезкостява. Време е да се добавят ситно нарязаните лук, моркови и целина, както и кубчето пилешки бульон. Оставете супата да поври още 30 минути на тих огън, след което добавете нарязаните чушки и домати, а десетина минути след тях и зелето и зеления фасул.

След още 10 минути се добавятe нарязаните на кубчета картофи. Супата се вари до готовност на картофите. Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар