Пълнена патица с кестени

27/03/2014
Николета
отНиколетаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 941
  • Преглеждания за месеца365
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената патица се натрива със смес от 1 с.л. сок от ябълки, сол, бахар и черен пипер.

Лукът се нарязва на ситно и се поставя в дълбок съд. Три от ябълките се почистват и нарязват на резени. Към тях се добавят бланшираните кестени, 75 г боровинки, розмарин, сол и черен пипер. Продуктите се объркват и с получената смес се пълни патицата. Отворът се затваря с помощта на клечка за зъби или се зашива.

Пълнената птица се слага в плик за печене. Патицата се пече около 90 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се изважда от плика. Бульонът от печенето се изсипва в тиган, а патицата се запича още 30 минути или до хващането на хрупкава, златиста коричка.

Последната останала ябълка се нарязва на резени и се запържва в малко от мазнината от печенето. Когато резените омекнат, се добавят и останалият бульон от печенето, както и остатъка от боровинките. Сосът се вари 4-5 минути на тих огън. След свалянето му от котлона се доовкусява с ябълков сок и сметаната. Готовият сос се поднася заедно с патицата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар