Арменски сладки

27/03/2014
Anni
отAnniНовак
"Изпитана рецепта за обичаните от лакомниците по цял свят арменски сладки, които и ние обожаваме да похапваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 398
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • олио - 1 ч.ч. може и масло
  • вода - 1 ч.ч.
  • сода - 1ч.л. бикарбонат
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 3 1/2 - 4 ч.ч.
  • за плънката
  • локум - 1 кутия
  • орехи - 1/2 ч.ч. натрошени на едро
  • за овалване
  • пудра захар - ванилова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата и мазнината (масло или олио) се смесват и се кипват в подходящ съд. Добавя се солта и тенджерата се отмества от котлона.

Предварително пресятото със сода брашно се изсипва наведнъж, след което сместа се разбърква енергично с дървена лъжица до получаването на гладко тесто, което се отделя от стените на съда.

Готовото тесто се оставя настрана, докато се охлади. С намазнени ръце от него се късат парченца, които се разплескват между дланите. В центъра на всяко парче се слага по 1/2 локум и около 1/4 орехова ядка, след което се загръщат и се оформят като топчета.

Оформените топчета се подреждат в тава, дъното на която е постлано с хартия за печене. Сладките се пекат в предварително загрята на 180-190 градуса фурна до порозовяване.

Изваждат се и още докато са горещи, се пускат в дълбок съд с ванилова пудра захар. Овалват се от всички страни и се прехвърлят в друг съд с капак, където могат да се съхраняват дълго време.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ivalena Valcheva
Ivalena Valcheva
19.12.2016 11:25
Страхотни са,не отнемат много време за приготвяне ,но са много вкусни.
0
0
ta4i
ta4i
28.03.2014 17:39
с мас стават по вкусни
2
0
Господин Ижанож
Господин Ижанож
27.03.2014 17:33
много са гадни
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв