Супа от оранжева леща

28/03/2014
Фагри
отФагриНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 310
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените зеленчуци се нарязват на ситно. Олиото се загрява и лукът, морковите и пресованият чесън се задушават до омекване. Когато омекнат, добавете кърито и задушете още 2-3 минути на тих огън.

Добавете лещата и залейта продуктите с гореща вода, колкото да ги покрие около 2-3 см. Кипнете, намалете котлона и варете около 15 минути на тих огън.

Свалете супата от котлона. Посолете на вкус и пасирайте. Разпределете супата в купички, като всяка порция може да украсите с клонка прясна мащерка.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Анелия
Анелия
28.02.2015 10:21
Много вкусно.
Пробвах с джинджифил и стана супер.
1
0
Мариела
Мариела
16.10.2014 17:23
може ли само да добавя, че се слага и джинджифил с чесъна. това ми е любимата супа. надявам се да не съм ви разсърдила.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв