Содена питка с лимец

28/03/2014
от АглаяНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 489
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд смесете киселото мляко, содата бикарбонат и оцета. Разбъркайте продуктите и ги оставете настрана, за да "шупнат".

Брашното от личец се пресява на едро сито заедно със солта и се смесва със закваската. Сместа се бърка енергично. Добавят се и останалите продукти. Целта е да се получи тесто като за кекс.

Тестото се изсипва в предварително намазнена и набрашнена форма за печене. Содената питка се пече около 60 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Даниела
Даниела
05.03.2016 09:04
Питка е много лесна, бърза и вкусна! Много сполучлива рецепта!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв