Содена питка с лимец

28/03/2014
Аглая
отАглаяНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 423
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лимец - 3 ч. ч. прясно смляно брашно, пълнозърнесто
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • оцет - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сусам - 2 с.л. белен
  • просо - 2 с.л.
  • ленено семе - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд смесете киселото мляко, содата бикарбонат и оцета. Разбъркайте продуктите и ги оставете настрана, за да "шупнат".

Брашното от личец се пресява на едро сито заедно със солта и се смесва със закваската. Сместа се бърка енергично. Добавят се и останалите продукти. Целта е да се получи тесто като за кекс.

Тестото се изсипва в предварително намазнена и набрашнена форма за печене. Содената питка се пече около 60 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Даниела
Даниела
05.03.2016 09:04
Питка е много лесна, бърза и вкусна! Много сполучлива рецепта!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв