Ригатони на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Ригатони на фурна1 / 2
04/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ригатони - 350 г
  • патладжани - 2 бр., на ивички
  • тиквички - 1 бр., на колелца
  • домати - 3 - 4 бр., попарени за няколко мин., обелени
  • лук - 1 глава, кромид
  • босилек - 1 клонче
  • зехтин - 6 с.л.
  • пармезан - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се настъргва и се запържва в зехтина. Добавя се тиквичката и патладжаните. Задушава се около 6 мин., като се разбърква непрестанно.

Прибавят се доматите, осолява се и се поръсва с черен пипер. Оставят се зеленчуците на огъня около 15 мин. Поръсва се с босилек.

Ригатоните се варят според указанията на опаковката и се смесват заедно със зеленчуците и пармезана. Пекат се в предварително загрята фурна до 190 градуса около 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: