Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Венец от спагети

Венец от спагети

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Венец от спагети1 / 2
14/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спагети - 1 опаковка
  • чушки - 3 бр., печени, червени
  • пържоли - 4 бр., пилешки, на ивички
  • лук - 1 глава
  • бульон - 1 кубче, гъбен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • босилек - сух, на вкус
  • зехтин - 5 с.л.
  • масло - 50 г, краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина, прибавя се малко вода и се натрошава бульонът от гъби, пилешките пържоли, магданозът, нарязани на ситно. Осолява се и се поръсва с черен пипер.

Задушава се, докато остане без течност. Спагетите се варят според указанията на опаковката. Към тях се прибавят нарязаните на ивички чушки и маслото.

Добре се разбъркват и се изсипват в кексова форма. Трябва да престоят около час в хладилника. При сервиране се прехвърлят в кръгло плато, прави се дупка по средата, която се запълва с пилешката смес. Украсява се с магданоз по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: