Запеканка с макарони и кайма на фурна

02/04/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 708
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и каймата се запържват, докато каймата стане на трохи. Овкусява се със солта и черния пипер, поръсва се с ригана. Налива се 1 ч.ч. вода и се оставя да къкри около 15 мин.

Макароните се варят според указанията на опаковката, като се слага в тях зехтин и канела. Изсипват се върху намаслена тавичка, а върху тях - сместа с каймата.

За заливката: Разбиват се брашното, прясното мляко, добавят се разбитите яйца, разтопено краве масло. Овкуксява се със сол и черен пипер.

Изсипва се върху макароните и се поръсва с пармезана. Ястието се пече в предварително загрята фурна до пълна готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар