Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Папарделе със заешко и гъби

Папарделе със заешко и гъби

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Папарделе със заешко и гъби1 / 2
12/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • папарделе - 600 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • целина - 1 стрък
  • моркови - 1 бр. по желание
  • лук - 1/2 ч.ч., ситно нарязан
  • заек - 1 бр., около 1, 5 кг
  • бульон - 2 1/2 ч.ч., зеленчуков
  • гъби - 150 г
  • масло - 2 с.л., краве
  • магданоз - на вкус
  • пармезан - настъргано
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и половината от чесъна се запържват, прибавя се морковът, нарязан на кубчета и целината. Осолява се със сол и черен пипер. Зеленчуците се готвят на тих огън, прибавя се заешкото месо и се долива бульона.

Месото се вари около един час или докато омекне. Междувременно гъбите се задушават в маслото заедно с чесъна, след няколко минути се добавя магданозът. Осолява се и се поръсва с черен пипер.

След като заешкото е готово се обезкостява, охлажда и се връща в соса и се прибавя гъбеният сос. Оставя се да къкри няколко минути. В соса се прибавя сварената според указанията паста, след като бъде отцедена. Внимателно се разбърква и при сервиране се поръсва с Пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: