Запеканка от ригатони с пилешки гърди и печурки

01/04/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо638
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите, лукът и пилешките гърди се режат на ивички. Месото се поръсва със солта, черния пипер и се поръсва с лимоновия сос. В маслото се запържва месото до пълно омекване, след което се добавя празът и гъбите.

Запържва се и пилешкото месо до придобиване на златист цвят. Пастата се вари според указанията на опаковката, отцежда се и се разбърква с чесъна, половината от Моцарелата, пилешкото месо, гъбите и лукът. Останалата моцарела се смесва с магданоза.

Сметаната се разбива с 2 с.л. лимонов сок, индийското орехче, Пармезана, черен пипер и солта. С останалото краве масло се намазва форма за печене, като дъното и стените се намазват с галетата.

Пастата, месото и гъбите се изсипват в тавата, полива се със соса и се поръсва със сместа от Моцерела и магданоза. Пече се в предварително загрята фурна до пълна готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар